Huzarensalade van quinoa en chioggiabiet

Bieten / Herfst / Quinoa

In dit recept heeft het oud Hollandse gerecht een nieuwe jasje gekregen. Nederlandse quinoa van Quinoa Holland en prachtige gepofte chioggiabiet geven dit gerecht een unieke smaak.

Hoofdgerecht 2

Ingrediënten

1 chioggiabiet
150 gram quinoa
2 eieren
3 handjes babyspinazi
1st buffelmozzarella gerookt
2 el Amsterdamse uitjes
2 el Amsterdamse augurk
Mayonaise naar smaak

Mayonaise
1 el mosterd
1 eigeel
½ el witte wijnazijn
snufje zout
grove peper
zonnebloemolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 190 graden Celsius. Wikkel de biet in aluminiumfolie en pof deze in de oven voor 50 a 60 minuten. Kook vervolgens de quinoa in ruim water voor circa 10 minuten. Giet de pan leeg door een zeef en laat de quinoa goed uitwalmen. Kook de eieren voor circa 6-8 minuten tot deze half zacht zijn en laat ze “schrikken” in koud water. Snijd de biet, eieren, buffelmozzarella, uitjes en augurken in partjes.

Mayonaise
Meng in een kom mosterd, eigeel, witte wijnazijn, zout en peper met een garde. Giet vervolgens langzaam zonnebloemolie erbij tot de mayonaise een gewenste dikte heeft.

Serveertip
Serveer de salade koud/lauw. Maak een bedje van babyspinazie in diep bord. Schep de quinoa in het midden. Verdeel de rest van de ingrediënten over het bord en serveer apart een bakje mayonaise.

Albert Kooy

Als mede-oprichter van Dutch Cuisine maakt SVH Meesterkok Albert Kooy zich sterk voor de Nederlandse keuken, dat wil zeggen: een duurzame, milieubewuste, diervriendelijke en gezonde keuken. Albert is executive chef bij Stenden University waar hij verantwoordelijk is voor diverse horecagelegenheden zoals restaurant Wannee en Canteen in Leeuwarden en restaurant Stones en Stones Kantine in Emmen.

www.restaurantwannee.nl

VkusVill

VkusVill staat voor lekkere, verse, natuurlijke producten met eerlijke ingrediënten – dus zonder kunstmatige toevoegingen, conserveringsmiddelen of kleurstoffen, en gemaakt met zo min mogelijk chemische processen. Het assortiment bestaat uit voor 95% uit producten uit de buurt, deze producten zijn ook duurzaam geproduceerd. De quinoa in dit gerecht is afkomstig van Quinoa Holland, een familiebedrijf uit de buurt dat haar producten verkoopt via VkusVill. www.vkus.nl